Op 10 januari 2016 wordt bij SV Scherpschutters in Veghel de vijfde “Precisie Geweer” wedstrijd georganiseerd voor klein-kaliber geweer, groot-kaliber geweer en semi- automaat, allen met optisch richtmiddel (richtkijker, een “reddot” is niet toegestaan).

Uitnodiging: PG100-50 Veghel 2016-01-10 (PDF)

Schrijf u snel in! Bekijk de PDF, of lees verder voor de tekst van de uitnodiging…

Er wordt geschoten volgens het nieuwe schietreglement, dit kunt u vinden op www.pg100-50.nl. De klasse-indeling (H/A/B) voor seizoen 2015-2016 staat op www.pg100-50.nl (onder klasseringen), hier kunt u zien in welke klasse u komt te schieten. Nieuwe schutters starten altijd in klasse H.

Voor de PG100 wedstrijd is slechts één inschrijving per schutter mogelijk i.v.m. nieuwe klasse-indeling. U kunt uw deelname wel combineren met PG50 die op dezelfde dag plaatsvindt.

Het maximale gewicht van het wapen bedraagt 10kg. Er zijn schotten geplaatst tussen de schutters. Een eventuele mondingsrem moet tussen de schotten staan om hinder te voorkomen.

PG100 (Precisie Geweer, 100 meter) wordt geschoten met grootkaliber grendelgeweer of semi-automaat, aan de voorzijde rustend op een 2-poot die inklapbaar dient te zijn. De kolf dient in uw schouder te staan. Er zijn geen andere ondersteuningsmogelijkheden dan de blote hand toegestaan. Het kaliber is vrij tot maximaal 8 mm, zwartkruit is niet toegestaan.

PG50 (Precisie Geweer, 50 meter) wordt geschoten met kleinkaliber (22LR) grendelgeweer of semi-automaat, aan de voorzijde rustend op een 2-poot die inklapbaar dient te zijn. De kolf dient in uw schouder te staan. Er zijn geen andere ondersteuningsmogelijkheden dan de blote hand toegestaan.

U dient 25 wedstrijdschoten te plaatsen op 5 kaarten met ieder 5 doelen. Zitten er een of meerdere schoten teveel op een van uw kaarten dan wordt ieder schot verrekend met een hoogste punt. Er een proefkaart aanwezig, waarop onbeperkt schoten gedaan mogen worden. In totaal heeft u maximaal 30 minuten de tijd.

Er wordt liggend geschoten en u mag gebruik maken van een eigen schietmat (schietmatten zijn NIET aanwezig) en gebruik van Veiligheidsvlag/Kamervlag is verplicht.

Medegebruik van andermans wapen is toegestaan, maar alleen onder toezicht van verlofhouder/eigenaar (deze dient op de schietbaan aanwezig te zijn).

Het volledig reglement is te vinden op www.pg100-50.nl (gelijk voor PG100 en PG50 m.u.v. het kaliber).

Er kunnen per serie maximaal 7 schutters schieten. Om alles soepel te laten verlopen dient u één uur voor aanvang van uw serie aanwezig te zijn en zich te melden bij het inschrijfbureau (deze is in onze kantine).

Inschrijven gaat via het inschrijfformulier op www.pg100-50.nl en vooruitbetaling van het inschrijfgeld van €12,50 (*) per schietronde op rekeningnummer:

NL30 RABO 0175.2495.12 JWA.Bombeeck

onder vermelding van:

uw Naam, KNSA nummer en “PG100-50 Veghel 2016”.

Geef bij aanmelding (indien gewenst) uw voorkeurtijd aan, wij proberen hiermee zoveel mogelijk rekening te houden.

Let op: Indien niet tijdig betaald (binnen 14 dagen na inschrijving) vervalt uw reservering!

Tijdens de wedstrijd heeft de baancommissaris altijd gelijk, discussies op de baan zijn
NIET toegestaan. Uiterlijk één week voor de wedstrijd staat de baanindeling, welke serie en tijd u schiet, op de web-site www.pg100-50.nl

Het adres van de schietbaan is:

SV Scherpschutters, Prins Willem Alexander Sportpark 31a, 5461 XL Veghel

De routebeschrijving is ook te vinden op onze website.

Als voorgaande keren gaan we er met z’n allen weer een sportieve, maar vooral een gezellige wedstrijd van maken,

De wedstrijdorganisatie van SV Scherpschutters, Veghel.

* bij combinatie schieten van PG100 en PG50 door dezelfde schutter kost de tweede inschrijving 10€ (dus de schutter schiet een ronde PG100 en een ronde PG50 dan bedraagt het inschrijfgeld 22,50€ = 12,50€+10,00€)